Voorbereidingen vertrek

"Partir, c'est mourir un peu. 
Partir, c'est revenir aprés. Het brengt de wereld bij ons thuis."
- met de woorden van een collega-  

1 juli... het begin van een jaar vol avonturen. Hoe begin ik aan dit eerste avontuur in Haïti? Mijn valies ligt al open, maar er ligt nog niet veel in... Degenen die mij kennen, weten dat inpakken meestal last minute gebeurt, maar nu wil ik er precies toch al een beetje op tijd mee beginnen. De afgelopen dagen heb ik al van veel mensen afscheid moeten nemen - vind ik niet gemakkelijk! Aan de andere kant is het natuurlijk wel fijn om te merken hoeveel mensen er zijn die ik graag zie en is dit het avontuur waar ik al jarenlang van droom. Dus ja, ik zal maar niet te veel zagen zeker ;-)  

Voor degenen die de reisroute nog graag een keertje horen, hier is ie: Vertrek op 4 juli met mama naar New York Op 9 juli vertrek ik via Miami (overnachten op de luchthaven) naar Port-au-Prince in Haïti. Daar zie ik dan Noami (oprichtster van Child Flower, de organisatie waar ik mee ga) op de luchthaven. Samen worden we afgehaald en gaan naar het weeshuis. Op zondag 29 september kom ik terug aan in Amsterdam en dan ben ik een weekje thuis.  

Op maandag 7 oktober vertrekken Bart en ik dan samen op onze reis de wereld rond. Eerste stop is in Alice Springs, Australië waar een camper klaarstaat voor de komende 6 weken. Via Darwin rijden we naar Perth (westkust) waar we het vliegtuig nemen op 20 november naar Sydney. Daar blijven we 5 dagen rondhangen en dan vliegen we naar Christchurch, een stad op het zuideiland van Nieuw-Zeeland. Daar staat een nieuwe camper klaar voor 5 weken. Nieuwjaar vieren we in Auckland (noordeiland) en op 2 januari vertrekken we daar richting Guatemala. In Midden Amerika gaan we ongeveer 8 weken rondtrekken, vanuit Costa Rica vliegen we uiteindelijk naar Argentinië. In Zuid Amerika zitten we ongeveer 20 weken; eerst gaan we naar Patagonië en daarna naar Bolivië (Brazilië?) en uiteindelijk naar Peru. Rond 20 juli volgend jaar vliegen we vanuit Lima terug naar huis. Maar zover zijn we natuurlijk nog niet ;-)  

Voila, nu is iedereen mee met de plannen.
Als jullie graag een mail ontvangen bij iedere nieuwe blog, dan kunnen jullie je aanmelden op de mailinglist.   

Ik ga nog maar een beetje verder doen, anders blijft die valies leeg.  

Groetjes Karen

Reacties 2

Lieve 04-07-2013 19:40

Zo hé, wat een reis, hou ons maar lekker op de hoogte! Dikke kus, Koen en Lieve.

Annelies 07-07-2013 08:43

Hey hey Karen!

Hoe is de heen reis geweest? Alles vlot verlopen? En the big Apple?
Een 'sex and the city' gevoel gehad? Ben je al in Haiti? De eerste indrukken zullen wel overweldigend zijn! Hopelijk voel goed je je daar en valt alles snel in zijn plooi.
Onze 1ste vakantie zit er al op, de kinderen hebben er enorm van genoten, ze hebben alle 2 het schommelen ontdekt en zijn nog steeds tut vrij en dat loopt goed!

Maartje en Rik zijn ook goed aangekomen op vakantie en hier thuis heerst ook wat vakantie gevoel met het mooie weer!

tot mails!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer